Skalstjärn

Skalstjärn ligger 3 km från Hammarstrand, ett tyst och lungt ställe där man kan koppla av och njuta av vad naturen erbjuder.


Tjärnen ligger intill Älglogen och endast 1,2 km från Hotell Hammarstrand och Bergvallens stugby. Här kan man hyra anläggningen och göra sina aktiviteter med endera familjen, släkt och vänner eller företaget. Är ni intresserade lämnar vi offert på olika tävlingar, mat eller catering. Är du rörelsehindrad eller svårt att gå kan du komma till anläggningen med bil.

Vi har nu överlåtit Skalstjärn med bad, fiske och aktiviteter till Jiří och Ulrika. Vi önskar dom lycka till med sina nya projekt.  Rolf & Bettan 

Skalstjärn

Bad & Bastu

Aktiviteter som vi kan erbjuda är bla. Yxa, lasso, pilbåge, blåsrör,

slangbella, hästsko, pil, älghornskasning, luftgevär, salongare

och frågeslingor.

Frågeslingor med speciella teman kan fås efter önskemål.

Vid Skalstjärns kan du avnjuta en kväll i vår vildmarkspool, en upplevelse utöver det vanliga. En gråkall höstkväll eller kall vinternatt under stjärnorna i 40 gradigt varmt vatten.Vedeldad pool och vedeldad bastu efter en konferens eller skotersafari tillsammans med några vänner är en upplevelse man kommer i håg för lång tid frammåt. Vi fixar med vickning på småtimmarna om så önskas. Skoterspår finns fram till anläggningen.

Fiske

En glad fiskare!

En röding på 3kg fick Pär-Jonas Odelberg under ett konfirmationsläger som dom har årligen i Hammarstrand

Svarthakedopping.

Fågellivet nere vid tjärnen är ganska rikt, lite ovanligare svarthakedoppingen har varit gäst hos oss i många år.

Troll, björnar och gubbar

Nere vid kåtan har vi lite olika troll och gubbar, de är gjorda med motorsåg och står utställda lite var stans i området.

Megakåtan

Små hus som fungerar som fågelholkar

Inne i kåtan får man plats ungefär 20 personer.

Har kan man om vädret är dåligt halstra sin fisk eller varför inte steka några kolbullar över den öppna elden.